Valašské dvojice, 4. turnaj

Veni, vidi, vici předvedli Luba Matera a Ruda Bartoník

V neděli 7. dubna 2024 se v našem centru Xbowling ValMez odehrál již čtvrtý turnaj z celoroční bowlingové série Valašských dvojic a tímto máme uzavřenou již celou první třetinu z aktuálního 9. ročníku. I přes omluvenkový kolaps 6 dvojic od pátku jsme nakonec registrovali velmi pěkný počet 19 dvojic.

A mezi nimi také dvě nově složené, z nichž jedna byla úplně mladistvě nováčkovská a ta druhá má naopak na drahách již cosi odkouleno a také má nějaký ten nový výbrus na motoru. Samozřejmě, že se bavíme o zkušenostech a bylo to znát, ale k tomu se ještě dostaneme. Teď pojďme na rekapitulaci. V předehrávce se průběžně představilo devět dvojic a aktuální lídr série, Iva Fojtíková – David Klein, opět atakoval TOP hranici 1400 bodů.

Nakonec se Iva s Davidem zastavili na 1385 bodech a bylo jasné, že opět mají našlápnuto hodně vysoko. Svůj nejlepší turnaj zahráli Pavel Křístek a Lumír Koval (1340 b.) a velmi dobře si počínala naše děvčata z NejBlond, Bobina Korytářová a Jaruška Matochová (1322 b.). Takové bylo pořadí prvních tří dvojic po všech předehrávkách.

Hned v 1. nedělní rundě se představila ta zkušenější nováčkovská dvojice Luba Matera a Ruda Bartoník a panečku, byla to jízda. Dvě osmičkové třístovky, obě „LG“ pod kilečko a suma sumárum krásných 1410 bodů a převzetí vedoucí pozice v turnaji. Premiéra jako hrom. Ve hře byli také Mira Staněk s Tomem Helešicem, ale 1322 bodů už s jistotou na bednu nestačilo a při shodnosti bodů s Bobinou a Jarkou je nižší nejvyšší nához zařadil až za děvčata. V 2. rudně se představilo šest dvojic, ale žádná z nich nezahrála tak, aby vstoupila do boje o pocty nejvyšší. V závěrečné 3. rundě pak nastoupily pouze tři dvojice a jen jedna z nich bojovala až do konce o bednu. Nakonec to pro Martina a Adama Haxovi neklaplo a 1326 bodů stačilo na to nejhorší možné místo, na čtvrté. Tím pádem je jasné, že vítězi dubnových Valašský dvojic se stali L. Matera a R. Bartoník, druhé místo získali I. Fojtíková a D. Klein a třetí místo vybojovali P. Křístek a L. Koval. Gratulujeme.

Po 4. turnaji série je stále a bezpečně v čele, a se ziskem 114 bodů, Iva Fojtíková a David Klein, druhé místo si pojistili a svým soupeřům odskočili Martin a Adam Haxovi (96 bodů) a třetí dvojicí zůstává, stejně jako po březnovém turnaji, Ladik Stodulka a Mira Staněk (87 bodů). Kompletní pořadí série si můžete stáhnout ZDE.

No a to je z dubnových Valašských dvojic vše, vážení přátelé. Pátý turnaj je naplánovaný na neděli 5.5.2024 a obsazovačka je od nedělního večera aktivní. Jinak jako obvykle, případnou předehrávku si prosím domluvte s obsluhou centra individuálně. Moc Vám všem děkujeme za krásný turnaj a těšíme se na Vás v našem centru Xbowlingu ValMez brzy na viděnou.

Přílohy

Krátké zprávy

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

02.06.2024 v 10:47

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii žen stali Dagmar Stulíková / Anežka Lencová.

14.12.2023 v 08:51

11.12.2023 v 14:34

Galerie

Jiránek Filip
Xbowling club
Jiránek Filip

Jiránek Filip

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, květen 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka, květen 2024

Slavíková Kateřina
bez klubové příslušnosti
Slavíková Kateřina

Slavíková Kateřina

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, květen 2024

Brich Tomáš
bez klubové příslušnosti
Brich Tomáš

Brich Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - květen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - květen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/