Strašnická Iron DUOjka, 5. turnaj

Strašnická Iron DUOjka zařadila vyšší stupeň

Tradičně ve středu a sice tentokráte o svátečním 8. květnu se na herně Xbowlingu Strašnice odehrál letošní pátý turnaj netradičních dvojic alias Strašnické Iron DUOjky. Cestu si našla zatím nejpočetnější účast, a to jedenáctka párů různého složení a bylo se i více jak jindy na co dívat.

V kvalifikaci si každá dvojice na předem zvolené dráze odehrála obvyklou porci šesti her systémem Baker a to ve hře coby jeden hráč a střídáním spoluhráčů po každém hodu. Krásného součtu 1231 bodů dosáhl pár Nela Capilová s Jakubem Novákem a ti jako jediní za odměnu měli právo přímého postupu do finále a stali se současně i oceněnými vítězi kvalifikace. Ostatní desítka si ve dvou semifinálových rundách odehrála podle kvalifikačního pořadí nasazena na dráhy další kvartet her, a to od nuly na součet a lepší pětice poté postoupila do finále rovněž. Dlužno dodat, že každá žena má bonus čtyřech kuželek ke hře, ryze dámská dvojice poté v součtu kuželek osm. Nově i junioři mají tentýž bonusový přípočet.

Zde se strhl opravdu vyrovnaný souboj o postup do finále a jako posledním se tak povedlo i díky pomocnému handicapu páru Josef Trojan a Hana Uhlířová, oproti tomu pouze cena útěchy pro první nepostupující zbyla na dvojici vyšších ambicí Jana Štulce s Filipem Červeným.

Ve finále si postupující podle pořadí již dráhy na rozdíl od semifinále, kde jsou nasazováni, volí a hrají závěrečné čtyři hry od nuly na součet. I zde vyšší turnajová účast ovlivnila i výkonnostní kvalitu a do posledních hodů nejen, že nebylo rozhodnuto o vítězích, ale ani o obsazení pomyslných stupňů nejlepších. Nakonec své dominantní postavení z kvalifikace i ve finále těsně uhájila Nela Capilová, která Jakuba Nováka vytáhla herně k vyšším počinkům, a kromě vítězství a cen s tím spojených si odnáší i cenu bonusovou, před zahájením turnaje speciálně vyhlášenou a sice 500,- Kč slevu na startovné na jakýkoli turnaj v případě pokoření dosud neporaženého páru Jakub Šarišský a Ondřej Kvasnička. Ti přes veškerou snahu končí s nepatrným odstupem v květnu stříbrní a na stupínek bronzový se těsně před dvojici Lukáš Gurgul s Kateřinou Šponerovou protáhli Tomáš Brich a Josef Hladík.

Ceny náleželi i pátým, avšak rovněž výborně hrajícím Michalu Korbelovi s Václavem Blumentritem, jakož šestým Josefu Trojanovi s Hanou Uhlířovou. Páru Jakub Šarišský s Ondřejem Kvasničkou zůstala alespoň cena za autorství Nejvyššího turnajového výkonu, a to díky semifinálovým 279 bodům.

V mezičase byl losován i finanční Iron Bonus Special, majíc hodnotu 5650,- Kč, avšak ani tentokráte svého majitele díky taženému číslu 292 nenalezl, tudíž je přesunut na turnaj následný, hraný na téže herně Xbowlingu Strašnice v úterý 14. května, a to Strašnickou Iron Devítku. Zde se hrát bude i navýšení předpokládanou účastí o přibližně 6300,- Kč.

Naposledy i tento turnaj přispěl na Charitu pro Evulku, když počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů a již nyní byla tato výše překonána.

Po odehraném Proseckém Iron Specialu, dvakrát Prosecké Iron Devítce, třikrát Říčanské Iron Desítce, třikrát Prosecké Iron Desítce, třikrát Říčanskými Iron Dvojicemi, třikrát Říčanské Iron Devítce, dvakrát Strašnické Iron Devítce, třikrát Strašnické Iron DUOjce, dvakrát Kamenické Iron Devítce, Dejvické Iron Devítce i Velikonočním Xbowling Iron Specialu jsme na tuto akci nastřádali konečných 40 800,- Kč.

Příští turnaj této série je plánován na tradiční středu a sice 5. června a obsazovačka tam je již otevřena i aktualizována a všichni i nově příchozí srdečně zváni.

Přílohy

Krátké zprávy

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

02.06.2024 v 10:47

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii žen stali Dagmar Stulíková / Anežka Lencová.

14.12.2023 v 08:51

11.12.2023 v 14:34

Galerie

Jiránek Filip
Xbowling club
Jiránek Filip

Jiránek Filip

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, květen 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka, květen 2024

Slavíková Kateřina
bez klubové příslušnosti
Slavíková Kateřina

Slavíková Kateřina

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, květen 2024

Brich Tomáš
bez klubové příslušnosti
Brich Tomáš

Brich Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - květen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - květen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/