Strašnická Iron DUOjka, 3. turnaj

Vítězný Hattrick Ondřeje Kvasničky a Jakuba Šarišského

Ve středu 6. března se odehrál v pořadí třetí turnaj netradičních dvojic na herně Xbowlingu Strašnice a sice Strašnická Iron DUOjka. I díky zdravotním či pracovním patáliím jinak zúčastnivších se párů jsme ta tento typu turnaje spíše rodinného přivítali účast pod hranicí organizačního minima a sice osm párů, avšak po zralé úvaze a s odhledem na ty, co pohodové dostaveníčko láká, jsme se rozhodli v sérii pokračovat i nadále, a tak věřme třeba i v četnější shledání i na turnaji následném, jenž je plánován na středu 10. dubna.

S ohledem na počet účastnivších se dvojic jsme upravili systém turnaje, a tak si všichni tradičně odehráli šestero her kvalifikačních na předem zvolené dráze s tím, že spoluhráči hrají jako jeden hráč a střídají se po každém hodu. Dámy mají bonus v podobě přípočtu čtyřech kuželek ke každé hře a jedná-li se o ryze ženskou dvojici, bodů rovnou osm. Po kvalifikaci dva nejúspěšnější páry postoupily přímo do finále, ačkoli její ocenění vítězi Ondřej Kvasnička s Jakubem Šarišským se svého práva zřekli a hráli i následné semifinále, stejně tak jako Libor Tyl s Petrem Šedinou, jímž se však toto rozhodnutí ukázalo jako chybou, když kvartem dalších her jim v postupu do finále vystavil stopku. Odnesli si tak aspoň cenu útěchy coby první nepostupující.

Ve finále opět velmi těsně, avšak s přehledem a čtyřmi kuželkami k dobru při součtu 747 bodů již potřetí za sebou vítězí Ondřej Kvasnička a Jakub Šarišský a plnohodnotně tak přebírají štafetu po vloni, zejména prvního půlroku, jasně dominujícím, dnes už nejen že neexistujícím, ale bohužel se ani neúčastnivším, páru Dušan Kovařík a Martin Palas. Druzí končí opravdoví držáci a srdcaři Jakub Novák s Martinem Klíchou a bronz připadl podruhé spolu hrajícímu Janu Štulcovi spolu s Filipem Červeným. Právě tito dva pánové spáchali Nejvyšší výkon turnaje, a to dokonce dvakráte, když v kvalifikaci rukou společnou dokázali zahrát krásných 256 bodů, aby se ještě vylepšili na bodů 267. Do oceněné tentokráte finálové pětice patřili ještě čtvrtí Josef Hladík s Tomášem Brichem, respektive Josef Trojan a Hana Uhlířová.

Během večera se losoval i finanční Iron Bonus Speciál, jehož výše byla na velice zajímavých 5080,- Kč, avšak výkonu 255 bodů žádný z párů nedosáhl, tudíž jest bonus přesunut na turnaj následný, jímž je hned dne po vyspání na herně Bowlingu Vojkov březnová Říčanská Iron Devítka a kde se bude hrát již o bezmála 6000,- Kč.

Počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů, takže částka by se měla pohybovat v o dost vyšší hodnotě.

Chcete-li i Vy projekt i Evulku samotnou podpořit, neváhejte a přijďte si zahrát, neboť již svou účastí přispějete na opravdu dobrou věc a nadto se pobavíte bowlingem i něco zajímavého či hodnotného můžete vyhrát. Po odehraném Proseckém Iron Specialu, Prosecké Iron Devítce, Říčanské Iron Desítce, dvakrát Prosecké Iron Desítce, Říčanskými Iron Dvojicemi a Kamenické Iron Devítce jsme již loňskou konečnou výši překonali a na tuto akci nastřádali 12 850,- Kč.

Přílohy

Krátké zprávy

16.07.2024 v 06:31

ESBC Hamburk - Ondrej Surán vybojoval v jednotlivcích zlatou medaili.

15.07.2024 v 09:27

Na Mistrovství světa do 21 let vybojovali bronzové medaile Lukáš Jelínek s Ondřejem Trojkem v soutěži dvojic.

06.07.2024 v 01:38

Obsazovačka na 1. turnaj Prestige 2024/25 bude otevřena v sobotu 6. 7. v 17:00. Začíná se 27. července v centru Olympia Bowling Všenory.

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

Galerie

Jiránek Filip
Xbowling club
Jiránek Filip

Jiránek Filip

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, květen 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka, květen 2024

Slavíková Kateřina
bez klubové příslušnosti
Slavíková Kateřina

Slavíková Kateřina

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, květen 2024

Brich Tomáš
bez klubové příslušnosti
Brich Tomáš

Brich Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - květen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - květen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/