Říčanské Iron Dvojice, 6. turnaj

První ryze dámské vítězství na Říčanských Iron Dvojicích

V pondělí 16. září se po více jak prázdninové odmlce znovu odehrál další letošní turnaj Říčanských Iron Dvojic na herně Bowlingu Vojkov. Přes start třech dvojic úplně nových tváří se sešla účast ne nepodobná vzniku turnaje vůbec a sice pouhá devítka nejvěrnějších i nově a zajímavě poskládaných dvojic.

Každá si díky nízké účasti přes příslib změny a zatraktivnění hracího systému jako obvykle v kvalifikaci odehrála šestero her na jedné, při prezentaci zvolené dráze, a to systémem Baker, tedy způsobem netradičním a tím, že spoluhráči se střídali pravidelně po každém frame. Pouhá jedna jediná dvojice s nejvyšším součtem a to včetně 4 bodů ke každé hře coby dámského handicapu poté postoupila přímo do finále, neboť počet účastnivších se dvojic stále ještě neumožňuje odehrát plnohodnotné dvoustupňové semifinále.

No, postoupila, měla právo přímého postupu a tou byli ocenění kvalifikační premianti Ondřej Kvasnička s Jakubem Šarišským díky součtu 1090 bodů. Svého práva vyhnutí se semifinále se však zřekli a neb tak učinilo postupně ještě další patero dvojic, nakonec těmi, co si po kvalifikaci oddechli, byli manželé Bartoňovi.

Hrálo se tedy opět pouze jediné semifinále, kam postoupila zbylá osmička účastníků a pouze jediný pár se zde s turnajovým pokračováním musel rozloučiti a těmi, alespoň cenou útěchy za první nepostupové místo obdarováni byli, jsouc jedni z nováčků Tomáš Zelenka s Natálií Polanskou.

Oproti semifinále, kde jsou postupující na dráhy nasazováni, pro finále si podle pořadí semifinálového sestupně své oblíbené volí a hrají podle starého modelu stejně jako v semifinále kvartet her od nuly na součet včetně dámských handicapů. Nejvyšší měla jediná ryze dámská dvojice, a to Gabriela Malcová s Anežkou Lencovou, a právě ten přispěl k jejich celkovému triumfu, když součet činil 710 bodů a o pouhých dvanáct bodů tak trumfly Jaromíra Malce ml. v páru s Martinem Valou. Bronzoví skončili ze suterénu pořadí povyskočivší Jakub Novák s Tomášem Brichem díky součtu 667 bodů a zejména díky vyššímu náhozu při stejně bodech čtvrtých Ondřeje Kvasničky a Jakuba Šarišského. Oceněna byla díky účasti šestice finalistů, rovněž kromě vítězů kvalifikace i držitelé Nejvyššího výkonu, jimiž se semifinálovými 231 body stali Jaromír Malec ml. a Martin Vala.

I zde byl ještě díky mnohočetnému nevybrání losován finanční Iron Bonus Special, čekající na své derniérové rozebrání před zánikem a ačkoli i díky místní účasti byla jeho hodnota na 10 460,- Kč, díky taženému v kvalifikaci nezahranému číslu 287 bodů opět odolal a je tudíž přesunut na turnaj následný, jímž bude hned den poté, tedy v úterý 17. září Prosecká Iron Devítka na herně Xbowingu Prosek Duo a kde se díky předpokládané účasti bude hrát o již astronomických zhruba 11 500,- Kč.

V celkovém celoročním pořadí se ničeho zvláštního neudálo a již jen pouze mezi dvěma účastí stoprocentními páry pro sebe průběžné vedení před Ondřejem Kvasničkou a Jakubem Šarišským uzmuli Jaromír Malec ml. s Martinem Valou.

Další, v pořadí již sedmý letošní turnaj série je plánován klasicky na pondělí, ovšem ačkoli se jedná o dostaveníčko říjnové, bude díky organizačním důvodům a vytížení místní herny hrán až 4. listopadu a věřme, že s početnější účastí a u stávajících hráčů, že nám přízeň zachovají. Obsazovačka je již otevřena i aktualizována a všichni srdečně zváni.

Přílohy

Krátké zprávy

22.10.2024 v 08:20

Ve čtvrtek 24.10. v 20.oo bude otevřena obsazovačka na listopadový turnaj Prestige.

20.10.2024 v 19:02

Titul MČR smíšených dvojic 2024 vybojovala dvojice Lukáš Jelínek a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 23:30

Titul MČR dvojic 2024 vybojovala mezi muži dvojice Jaroslav Lorenc a Jan Macek, v kategorii žen dvojka Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 16:52

Sledujte playoff MČR dvojic 2024 zde.

10.10.2024 v 10:18

Otevřeny obsazovačky s potvrzením účasti pro postupující v jednotlivých kategoriích na MČR dvojic. Uzávěrka je 16.10. v 23.oo hod.

Galerie

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč září 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka září 2024

Stulíková Dagmar
bez klubové příslušnosti
Stulíková Dagmar

Stulíková Dagmar

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, září 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165, září 2024

Sopková Irena
bez klubové příslušnosti
Sopková Irena

Sopková Irena

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165, září 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/