Radavský double, říjnový turnaj

Radavský Double 2.10. výhra pro dvojici Morávek + Kotáb

Ve středu 2. října se prezentovalo na Radavském Doublu pěkné číslo 21 dvojic. Ty si to rozdaly v tradičním bowlingovém klání místní herny pro libovolné dvojice.

První kolo bývá vždy takové rozvolněné, protože účastníci startují podle toho, jak přicházejí a jak se prezentují u ředitele turnaje. Od začátku za to vzala dvojice Honza Pokorný a Pavel Kvasnička, kteří dohromady naházeli 733 bodů a nikdo je v této části hry nepřekonal. Druhé místo si pro sebe zajistili obhájci z minulého Radavského Doublu Honza Klásek a Aleš Vlasák výkonem 719 bodů. Nad sedm set bodů se dostali průběžně třetí Petr Šiller a Olča Kejhová, ti zaznamenali 708 bodů. Všichni ostatní tak úspěšní nebyli, ale samozřejmě postoupili do druhé části hry.

Z druhého kola postupovalo do finále šestnáct nejlepších dvojic. A děly se tedy pěkné věci. Kdo by to byl řekl, ale vítězství si pro sebe zcela zaslouženě uhráli Kuba Studeník s Mariannou Foučkovou a po hříchu to byla jediná dvojice, která překonala hranici sedmi set bodů. Dalších sedmnáct dvojic se vešlo do rozmezí šesti set a sedmi set bodů, což signalizovalo velkou vyrovnanost. O postup do finále, kam postupovalo šestnáct nejlepších dvojic, se tak hrálo do posledních frejmů závěrečné čtvrté hry ve druhém kole. Postup ze druhého místa uhráli Honza Pokorný s Pavlem Kvasničkou, kteří jen potvrdili formu z úvodního kola a třetí místo získala favorizovaná dvojice Anička Doubravová + Martin Ryznik. Na opačném pólu výsledkové listiny se umístili čokoládoví Honza Benda a Pepa Praks. V jejich radavské turnajové premiéře si alespoň odnesli něco na zub. Pánové, nevěšte hlavy, příště to bude jistě lepší. V kategorii čistě ženských dvojic byly sice nejlepší Dominika Jarošová s Karolínou Štěpánkovou, ale postup do finále jim unikl asi o třicet bodů. Tonda Tichý a Roman Ponížil přitahují první nepostupovou pozici a nebylo tomu jinak ani tentokrát. No a konečně dramatický souboj o postup do finále ze šestnáctého místa sehráli překvapiví protagonisté. Honza Klásek a Aleš Vlasák již byli smíření s osudem neúspěchu a vypadnutí ve druhém kole v tomto turnaji, ale bratři Marek a Martin Strakovi nakonec poslední hrou nedokázali přeházet jejich skóre a zůstali v poli poražených právě oni. Honza s Alešem tak šťastně postoupili ze šestnáctého – posledního postupového místa. Takové to bylo drama až do konce.

V závěrečném kole skončili bramboroví Honza Pokorný a Pavel Kvasnička. Poté, co se jim nepovedla první finálová hra, jim na medaili scházelo jedenáct bodů. Ve finále to byli staří dobří Aleš Vlasák s Honzou Kláskem s bowlingovou formou, jakou u nich známe. Ale i bowlingová dráha, na které zahájili finále, byla proti jejich obhajobě. Aleš s Honzou nakonec dohrávali finále jinde, a doházeli to na třetí místo s výkonem 531 bodů. 556 bodů naházeli Martin Ryznik s Aničkou Doubravovou. Za tento výkon si odnesli stříbrné medaile. Vítězství v turnaji si připsali Dan Morávek s Jirkou Kotábem. Ve finále měli tři nadstandardní hry, což tentokrát s finálovým výkonem 567 bodů na vítězství stačilo. Gratulujeme! Všem účastníkům děkujeme za účast!

Výsledky a fotografii nejlepších dvojic nejdete v příloze.

Zveme vás na další říjnové turnaje na Radavě. Již ve středu 9. října proběhne Letenský pohár jednotlivců a na konci měsíce ve středu 30. října se můžete těšit na jeden z radavských speciálů Turnaj 10-9-8.

Příloha

Krátké zprávy

22.10.2024 v 08:20

Ve čtvrtek 24.10. v 20.oo bude otevřena obsazovačka na listopadový turnaj Prestige.

20.10.2024 v 19:02

Titul MČR smíšených dvojic 2024 vybojovala dvojice Lukáš Jelínek a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 23:30

Titul MČR dvojic 2024 vybojovala mezi muži dvojice Jaroslav Lorenc a Jan Macek, v kategorii žen dvojka Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 16:52

Sledujte playoff MČR dvojic 2024 zde.

10.10.2024 v 10:18

Otevřeny obsazovačky s potvrzením účasti pro postupující v jednotlivých kategoriích na MČR dvojic. Uzávěrka je 16.10. v 23.oo hod.

Galerie

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč září 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka září 2024

Stulíková Dagmar
bez klubové příslušnosti
Stulíková Dagmar

Stulíková Dagmar

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, září 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165, září 2024

Sopková Irena
bez klubové příslušnosti
Sopková Irena

Sopková Irena

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165, září 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/