Mistrovství Evropy - EUROPEAN DEAF CHAMPIONSHIPS 2024

Včera se vrátila pětice našich deaf reprezentantek (Pavla Černá, Pavlína Maléřová, Kateřina Klofáčová, Martina Pastrnková a Linda Mimrová) ze svého mistrovství Evropy, které letos proběhlo v Bruselu.

A nebyl to ledajaký šampionát, ale nejúspěšnější ME v české historii, kdy naše reprezentantky přivezly 3 bronzové medaile což se ještě nikdy nepodařilo!

Začaly hned od podlahy v soutěži jednotlivců kde v nabité konkurenci 53 hráček po medaili sahala Pavla Černá a o pouhých 18 kuželek skončila těsně za medailí na 5. místě. A byly vidět i další Češky, Pavlína Maléřová na 9.místě a Kateřina Klofáčová na místě 18.

Trochu více štěstí chybělo dvojici Pavla Černá a Kateřina Klofáčová v soutěži dvojic, kdy jsme byli opět těsně za medailí a brali další cenné, i když nepopulární 5. místo. Další dvojice Pavlína Maléřová a Martina Pastrnková skončila na 21. místě.

Ale v soutěži trojic už to přišlo a my vykročili k medailovému tažení. Trojice ve složení Pavla Černá, Pavlína Maléřová a Kateřina Klofáčová získala bronz, když v semifinále prohrála o málo se silným německým týmem. První velká radost v českém táboře.

Další pokračování s kapkou nervového konce přišlo v královské disciplíně v soutěži pětičlenných týmů. Naše hráčky hráli výborně a celkem v klidu si hlídali postup do semifinále, tedy jistotu medaile. V poslední hře však hráčky z Holandska zahráli skvělou hru a dotáhli se na medailovou pozici. Ve velmi napínavém konci kvalifikace naše hráčky ale udržely nervy na uzdě a v infarktovém závěru přeskočily tým Holandska zpátky na medailovou pozici o pouhých 8 kuželek ! Ale druhá medaile se počítá. V semifinále se proti našim hráčkám vytáhl profesionální tým z Ukrajiny a zahrál nejlepší hru dne a tím naše hráčky nechal „jen“ s bronzem.

To že naše hráčky hrály dobře celé mistrovství se projevilo i v ALL Events, kdy Pavla Černá obsadila skvělé 5.místo, Pavlína Maléřová 16. a Kateřina Klofáčová 20. místo a všechny postoupily do Masters.

Tam v prvním kole Pavlína Maléřová porazila Finku a Kateřina Klofáčová silnou Ukrajinku. Pavla Černá hrála až Step 2 a tak jsme měli v TOP16 3 hráčky!

Pak bohužel začal úřadovat Polský kat, Magdalena Palacz, která v osmifinále porazila lépe postavenou Pavlu Černou. Ale naše dvě zbylé reprezentantky porazily další dvě silné Ukrajinky a v TOP8 máme 2 hráčky, které hrají o medaili.

Ve čtvrtfinále poráží Pavlína Maléřová na 2 zápasy další Ukrajinku a má medaili! Polský kat zaúřadoval a vyřadil Kateřinu Klofáčovou.

V semifinále už potřetí a naše hráčka opět prohrává s tou samou Polkou, ale i tak první historická medaile Pavlíny Maléřové z MASTERS!

Skvělý šampionát pro české barvy a tři medaile je daleko více než se čekalo. Teď už čeká reprezentantky příprava na DEAFLYMPIJSKÉ hry, které se uskuteční v příštím roce.

Krátké zprávy

22.10.2024 v 08:20

Ve čtvrtek 24.10. v 20.oo bude otevřena obsazovačka na listopadový turnaj Prestige.

20.10.2024 v 19:02

Titul MČR smíšených dvojic 2024 vybojovala dvojice Lukáš Jelínek a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 23:30

Titul MČR dvojic 2024 vybojovala mezi muži dvojice Jaroslav Lorenc a Jan Macek, v kategorii žen dvojka Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 16:52

Sledujte playoff MČR dvojic 2024 zde.

10.10.2024 v 10:18

Otevřeny obsazovačky s potvrzením účasti pro postupující v jednotlivých kategoriích na MČR dvojic. Uzávěrka je 16.10. v 23.oo hod.

Galerie

Lorenc Jaroslav
expert King Pins
Lorenc Jaroslav

Lorenc Jaroslav

expert King Pins

Vítěz 3. turnaje Prestige Tour 2024/25

Kvasničková Zuzana
JKM bowling
Kvasničková Zuzana

Kvasničková Zuzana

JKM bowling

Nejlepší žena - 3. turnaj Prestige Tour 2024/25

Homola Lukáš
BC Most
Homola Lukáš

Homola Lukáš

BC Most

Nejlepší hráč kategorie P190 - 3. turnaj Prestige Tour 2024/25

Veselý Zdeněk
bez klubové příslušnosti
Veselý Zdeněk

Veselý Zdeněk

bez klubové příslušnosti

Nejlepší hráč kategorie P165 - 3. turnaj Prestige Tour 2024/25

Klein David
BK Opava
Klein David

Klein David

BK Opava

Nejlepší senior - 3. turnaj Prestige Tour 2024/25

Haxa Adam
ProBowling Hustopeče
Haxa Adam

Haxa Adam

ProBowling Hustopeče

Nejlepší junior - 3. turnaj Prestige Tour 2024/25

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/