Juniorská Extraliga 2023/24

Titul Mistr České republiky tříčlenných družstev juniorů se vrací do Prahy.

Poslední květnový víkend roku 2024 byl ve znamení juniorského bowlingu. V sobotu se nadějné mladé hráčky a hráči utkali v prostorách Bowlingu Brno o tituly Mistryně/Mistr ČR dvojic juniorů a hned ve dni následujícím mnozí potvrdili skvělou formu ve vzájemných soubojích ve finálovém dni MČR tříčlenných juniorských týmů.

Do prvního utkání vstupoval tým JKM BOWLING A s náskokem 9,5b na druhé místo. I přes občasné lehké zaváhání tým ve složení Iwazawa Ema, Kordulík Václav ml., Mňačko Matyáš a stříbrný medailista z ME Mojka David neponechal nic náhodě a celoroční snažení dotáhli do zdárného zlatého konce. Druhé místo a titul vicemistr juniorské bowlingové extraligy patří „Béčku” ProBowlingu (Havelka Timon, Haxa Adam, Komárek Šimon a Riebel Ota), které za sebou o 4 vzájemné body nechalo papírově nabité „Áčko” složené pouze z medailistů na ME v Helsinkách (Prekop Ondřej, Sedláček Jakub a Zapletal Jaroslav).

Mezi dívkami byla s průměrem 201b. nejlepší hráčkou Ema Iwazawa (JKM bowling), která letos doslova vymetla zlata na všech juniorských mistrovstvích a ke stříbru z Mistrovství Evropy si tak přidala juniorský zlatý hattrick - první místo na MČR juniorů, dvojic i týmů. V první hře Ema začala náhozem 269b. (bez HDC), který jako nejvyšší moc dlouho díky Adamu Haxovi nevydržel. Ten se ve druhé hře blýskl hned jedenácti striky v řadě a posunul hranici nejvyššího náhozu hracího dne až k 296b.. I ostatní hry měl Adam velmi povedené, náleží mu tedy s průměrem 229,67b. první místo mezi chlapci a zároveň byl i nejužitečnějším hráčem, neboť neprohrál ani v jednom duelu.

.

Poslední hrací den juniorské bowlingové extraligy sezony 2023/24 je také dohrán.

Sedm týmů ve skupině „o udržení” bojovalo o první dvě místa tabulky, která slibují právo na setrvání v soutěži i pro příští ročník. Mnohdy to byly souboje opravdu těsné a jistota umístění nejednoznačná.

Nejlépe se se systémem soutěže popasoval tým BC BOWLAD OLOMOUC BZ pod vedením Jana Spáčila ve složení: Brokešová Annabel, Brokešová Viktorie, Spáčil Jan ml., Spáčil Josef a Šatný Kristián, kteří ve vzájemných zápasech vybojovali 78b. s fantastickým průměrem 567,67b.
Na druhém místě se 73 body skončil tým BOWLING ROKYCANY ve složení: Bartoš Tomáš, Otcová Amélie, Otec Jan a Vaindl Jakub, který vede naše nejúspěšnější hráčka MČR Jednotlivců Petra Otec Hanzlovská.
Týmu Tacl Letohrad unikla záchrana ve skupině jen o 3 a půl bodu a bude tak muset společně s týmy ProBowling D, BC Bowland Olomouc, Frýdek-Místek a ProBowling H sehrát baráž o účast ve Východní skupině Juniorské extraligy 2024/25. Stejný osud čeká týmy BC Tábor, JKM Dejvice, Benedikt Most a Xbowling Duo, kteří si zahrají o skupinu západ.

Mezi chlapci se nejvíce dařilo Jiřímu Láslovi z týmu Tacl Letohrad, který si výsledkem 256b. bez HDC připsal třetí nához do klubu 250. Rovněž měl nejvyšší průměr skupiny 222,4 b. bez HDC.
Nejužitečnějším hráčem se stal Jan Otec z Bowlingu Rokycany, kterého za celý hrací den nikdo neporazil a získal tedy 7 výher ze 7 zápasů.
U dívek převzala otěže mladší ze sester Brokešových Annabel, která pro dnešní hrací den s 5 body a průměrem 175 bez HDC vystřídala Viktorii nejen v týmu, ale také na vedoucím místě tabulky.

Ráda bych poděkovala všem hráčkám, hráčům, trenérům i rodičům za skvělou atmosféru, férovou hru, podporu a pomoc nejen při samotných sportovních akcích, ale i při každodenní pilné práci na drahách.
Na viděnou v dalším ročníku Juniorské bowlingové extraligy.

Kompletní výsledky obou skupin najdete na bowlingovaliga.cz

Krátké zprávy

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

02.06.2024 v 10:47

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii žen stali Dagmar Stulíková / Anežka Lencová.

14.12.2023 v 08:51

11.12.2023 v 14:34

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/