Czech QubicaAMF Cup

Závěrečný hrací den, semifinále a finále.

Kutina, Hanusíková

Letošní kvalifikace pro Světový pohár v mužské kategorii se zúčastnilo více jak 80 hráčů. Není to zrovna mnoho na to, že se hrálo o účast na jeden z největších bowlingových turnajů Světa kterého se pravidelně účastní skoro 100 států (např. posledního Mistrovství Světa mužů v Thajsku to bylo pouze 60 států). I tak se do Pardubic sjela pěkná konkurence a výkony některých hráčů již v kvalifikaci naznačovaly, že se bude hrát docela vysoko. Mazání bylo použito z posledního Mistrovství Světa mužů a krátký model mnohým hráčům dělal problémy, ale všichni hráči, kteří již na něm hráli i v Thajsku se probojovali až do finále.
Vítězkou ženské kategorie se nakonec stala Blanka Hanusíková (hráčka druholigového 1. BK Kings Hradec Králové + ABL), která v závěrečném zápase obrátila nepříznivý stav a z druhého místa skočila na místo nejvyšší. Druhá skončila Věra Mašatová (BC Falk) a 3. místo obhájila z loňského roku Dana Hanušová (Bowland Olomouc). Mezi muži vyhrál způsobem start cíl Karel Kutina (Bowling magazín), druhý skončil oddílový kolega Jakub Váradi a třetí místo obsadil Ladislav Šimánek (liga ABL).

Komentář z 4. hracího dne semifinále a finále muži:
Do nedělního semifinále postupovalo celkem 26 hráčů, z toho 10 přímo a dalších 16 si zajistilo účast přes čtvrtfinále (potřebný průměr zaručující postup do semifinále byl 188,6). V nedělním semifinále se hrálo 6 her od nuly a tak se čekalo zda těch 10 hráčů, kteří přímo postupovali z kvalifikace potvrdí svou výkonnost a zahrají si také finále (finále position round robin bylo připraveno právě pro 10 hráčů). Nakonec to potvrdili všichni 3 reprezentanti Uhlíř, Harbáček a Hindrák + navíc vítěz kvalifikace Kutina. Ve finále se tak proti sobě postavilo 10 hráčů a hrály se vzájemné zápasy. Hned od prvních her bylo jasné, že na vítězství bude potřeba hrát vysoko a ještě sbírat co nejvíce bonusových bodů. První polovinu finále vedl levoruký Ladislav Šimánek, ale v druhé části nastoupil k trháku K. Kutina, který nakonec šel do posledního zápasu z 1.místa. Ke konci finále, ale neuvěřitelně finišoval Jakub Váradi. Dotáhl se na pár bodů za Kutinu na druhé místo a tak poslední zápas svedl proti sobě právě dva hráče ze stejného klubu - mistrovského Bowling Magazínu. Zápas to byl nervózní a nakonec skončil hluboko pod hracími průměrů. Jakub vyhrál 181:180, ale to nic neměnilo na konečném pořadí - 1. místo vybojoval K. Kutina a podruhé bude reprezentovat ČR na Světovém poháru. Druhý skončil Jakub Váradi a třetí místo vybojoval Ladislav Šimánek.

Komentář z 4. hracího dne semifinále a finále ženy:
Kategorie žen na letošním Národním finále pro Světový pohár byla velice slabě obsazena. Tím měly hráčky, které dorazily (bylo jich 17) možnost odehrát minimálně 9 her a také velkou šanci se probojovat do finálového Position Round-robina. Do neděle kam postupovalo 10 hráček stačil zahrát průměr 173,3. Nedělní semifinále se hrálo od nuly na součet 6-ti her, to bylo stejné jako u mužů, a opět průměr k postupu do finálové TOP 6 byl docela nízký - 175,7. Ve finále se hrálo systémem každý s každým + jeden zápas navíc podle pořadí a také se přičítaly bonusové body za vítězství a za náhozy nad 200. Vzájemné zápasy nejlépe zvládla Věra Mašatová, druhá skončila Blanka Hanusíková a třetí Dana Hanušová, tím bylo rozhodnuto kdo nastoupí k poslednímu position zápasu, který se přičítá k dosavadním výsledků. Boj o 1.místo byl nervozní (stejně jako u mužů) a nakonec Blanka Hanusíková zahrála 205 Věra Mašatová jen 170 a tím se Blanka přehoupla o 19 bodů před Věru Mašatovou.

Zde jsou kompletní výsledky mužů a výsledky žen. Níže naleznete výsledky Position round robina v pdf.

.

(14. září 2008) Kvalifikace a čtvrtfinále

V Pardubicích se v sobotu hrála poslední část kvalifikace a čtvrtfinále Národního finále pro Světový pohár. Byli jsme zvědaví kdo že postoupí do semifinále přímo a kdo si vybojuje účast v semifinále přes čtvrtfinále. Posledním postupujícím mužem byl Michal Prorok (průměr 182,67) a u žen postupovaly všechny, protože do Mexika se chtělo podívat jen 17 hráček. Výsledky mužů a žen naleznete níže v pdf. V neděli se hraje 6 her od nuly - začátek semifinále je v 10:00 a hrají muži i ženy dohromady. Do finále se pak podívá 10 mužů a 6 žen - finále se hraje systémem Position Round-robin. Nechme se překvapit kdo zvítězí a pojede do Mexika.

Přílohy

.

(13. září 2008) Komentář a výsledky po druhém hracím dnu.

V pátek se v Pardubicích hrály další 2 rundy Národní kvalifikace na Světový pohár, který se hraje v listopadu v Mexiku a již je vidět několik hráčů, kteří to s cestou do střední Ameriky myslí vážně. Na čele se zatím nic nezměnilo, stále vede K. Kutina, ale na dalších místech je hodně změn a náhozů přes 1300 (Hubáček, Uhlíř, Loučka, Včeliš a Hindrák je těsně pod 1300). Jak to tak vypadá, tak na TOP 10 bude asi potřeba právě 1300 bodů. V ženách zatím vede Dana Hanušová před Kateřinou Beštovou - zde to na TOP 4 vypadá, že by mohlo stačit něco přes 1200 bodů.
Turnaj pokračuje v sobotu 4 hracími rundami, z toho poslední dvě jsou skoro plné. Pokud máte zájem si přijet zahrát volejte 608-862-698. Průběžné výsledky po druhém dnu najdete níže v souboru pdf, on line výsledky můžete sledovat na www.bowlingweb.cz.

Příloha

.

(11. září 2008) Národní kvalifikace pro Světový pohár zahájena.

Pardubice - Hermosillo, nebo-li Česká kvalifikace v Pardubicích na světový pohár, který se bude hrát v mexickém městě Hermosillo. Výsledky prvního dne byly rozpačité, dva hráči zahráli velice dobře, jeden dobře a pak je několik hráčů kolem hranice 200 průměr, což asi bude hranicí pro postup do dalšího kola.
Zatím vede Karel Kutina, druhý je Jiří Uhlíř, který na stejném modelu hrál i v Thajsku a podle jeho slov je model velice podobný, jen prý kuželky lépe padají a proto ty vyšší čísla. Třetí místo vybojoval Jakub Váradi. Kategorie žen se hraje samostatně, zatím odehrály jen 3 ženy vede Irena Straková a druhá je M. Volšičková. Výsledky prvého dne najdete níže v pdf.

Zítra pokračuje kvalifikace - hrají se 2 rundy od 14:00 a od 16:30 - volná místa ještě můžete obsadit. Volejte tel: 608-862-698

Příloha
Příloha

Krátké zprávy

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

02.06.2024 v 10:47

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii žen stali Dagmar Stulíková / Anežka Lencová.

14.12.2023 v 08:51

11.12.2023 v 14:34

Galerie

Jiránek Filip
Xbowling club
Jiránek Filip

Jiránek Filip

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, květen 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka, květen 2024

Slavíková Kateřina
bez klubové příslušnosti
Slavíková Kateřina

Slavíková Kateřina

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, květen 2024

Brich Tomáš
bez klubové příslušnosti
Brich Tomáš

Brich Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - květen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - květen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/