Czech Old School

​Resumé

Czech Old School 2024 proběhl ve dnech 26. až 28.09.2024, opět na centru Šantovka v Olomouci. Cestu si sem našlo nakonec 98 hráček a hráčů ze 4 zemí. Kromě tradiční české účasti byla bohatě zastoupena maďarská komunita a letos poprvé i silnější výprava z Polska.

Program byl tradiční – jednotlivci, dvojice, týmy a Masters, včetně pátečního Galavečera.

- Jednotlivci: stupně vítězů si rozdělily 3 země: 1. místo Jiří Vrážel (CZ), 2. místo Radvánszki Zsolt (HU) a třetí František Kuziel (SK). Hned první den byl vytvořen nához celé akce – 299 zahrál polský hráč Kosiec Zbigniew.

- Dvojice: do finále se dostali zástupce všech 4 zemí, ale na medaile dosáhly výhradně české: 1. místo Dagmar a Jiří Stulíkovi, 2. místo Jaromír Malec + Ladislav Šimánek, 3. místo Jiří Hindrák + Jiří Vrážel.

- Týmy: i v týmech šly do finále zástupci všech zúčastněných zemí, ale i v týmech se nakonec prosadili Češi: 1. místo Jiří Hindrák + Libor Soukup + Jiří Vrážel, 2. místo Ivana Fojtíková + Jana Lébrová + Ondrej Surán, 3. místo Gabriela Malcová + Jaromír Malec + Ladislav Šimánek.

- Masters: sem postoupilo 36 nejlepších na základ All Event, hrálo se na součet 3 her od nuly. Boje to byly velmi zajímavé, padala pěkná čísla a až do samotného konce neměl nikdo nic jisté. Prvními hrami šli do čela naši Jirka Vrážel a Jirka Hindrák (248, resp. 247), v dohledu se držel Štefan Trembecký (243). Jenže pak přišly mírné poklesy a o slovo se dramaticky hlásí Kosiec Zbigniew s 268. Ve třetí hře zabral Błaszczyk Arkadiusz s 255, a tak se čekalo, co se součty 3 her udělají věkové hendykepy. Konečné pořadí si rozdělil hráči ze 3 zemí: 1. místo Jiří Hindrák, 2. místo Mária Tóth, 3. místo František Kuziel.

Ocenění hráči na stupních vítězů ve všech soutěžích přebrali naše originální poháry v podobě skleněných koulí s 3D texty a obrázky, navíc pak i obálky s finanční hotovostí. Výjimkou bylo Masters, kde vítězové přebrali své hodnotné odměny od Anežky Lencová, která sponzorsky ceny dodala. Jedná se různě dlouhé pobyty v pražských apartmánech.

Sponzorům samozřejmě velmi děkujeme, vedle již jmenované Anežky Lencové nás podpořili také Silvernite, Bowling Kaštanka, Lanik foam ceramics, Masna Krahulčí a Spedservice DC. Všem jménem seniorských účastníků velmi děkujeme!

Galavečer:letošní večírek se konal v historickém prostředí Palackého Univerzity Olomouc, konkrétně jsme měli k dispozici Aulu, vyhrazen pro nás byl i přilehlý bar Konvikt, pobývat bylo možné i na venkovní zahrádce se sezením, ale bohužel bylo trochu deštivo… Večerem nás provázela hudba DJ Ivana Lanka. Hosté se bavily i tancem, vylosováno bylo celkem 5 cen (2x velkoplošná TV, 1x střední TV, 1x souprava s DAB+ rádiem, 1x kvalitní tablet). Vylosované šťastlivce si můžete prohlédnout ve fotogalérii. Trochu vrásek pořadateli nadělala večeře. Byla objednána pro všechny přítomné včetně doprovodů. Pomalu pečené krůtí maso s bramborovou kaší. Recenze na kuchyni byly velmi dobré. Večeře také dobrá byla, bohužel jen asi pro první dvě třetiny hostů. Poslední třetina již tak spokojena nebyla. Kuchyně zřejmě dobře neodhadla potřebné množství kaše pro všechny porce a tak kaši v kuchyni naředili, někdy až velmi. Bylo to nepříjemné, bohužel pořadatel s tím nic dělat nemůže, pouze osobní intervence u majitele, ale kuchyně jiné přílohy k dispozici prý neměla. Kdo měl zájem, mohl dostat coby malou satisfakci gulášovou polévku, jež v plánu původně nebyla. Škoda, tohle jsme skutečně nečekali. Naopak výborné byly sladké zákusky, které velmi rychle padly za vlast. Pro příští ročník na to budeme myslet a objednáme jich ještě více. Hudba, tanec, posezení s přáteli, zábava, vložené soutěže s cenami… to vše se protáhlo přes půlnoc a i přes tu jídelní kaňku vládla spokojenost a dobrá nálada.

Czech Old School 2025: již nyní máme potvrzen termín příštího ročníku: 25. až 27.09.2025. Bowlingové centrum opět Šantovka Olomouc. Galavečer proběhne pravděpodobně opět na jiném místě: BestSport centrum, jež je nedaleko od Šantovky i Best hotelu Garni. K dispozici velký sál, projekce, ozvučení, kompletní rauty, atd. Rezervován je již i celý Best Hotel Garni na tyto dny. Obsazovačka bude otevřena někdy od cca dubna května 2025, kdy začneme sbírat přihlášky. Termín si již nyní zapište do svých bowlingových kalendářů, budeme velmi rádi, když se tam opět všichni setkáme.

Závěrem je třeba poděkovat perfektně připravenému centru Šantovka s čele s Honzou Spáčilem a bowlery, jakož i organizačním pomocníkům Anežce Lencové a Daliborovi Polívkovi.


Podrobné výsledky jednotlivých kategorií naleznete v přílohách, výkony budou postupně zpracovány a načteny do hráčských vizitek.

Přílohy

Krátké zprávy

22.10.2024 v 08:20

Ve čtvrtek 24.10. v 20.oo bude otevřena obsazovačka na listopadový turnaj Prestige.

20.10.2024 v 19:02

Titul MČR smíšených dvojic 2024 vybojovala dvojice Lukáš Jelínek a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 23:30

Titul MČR dvojic 2024 vybojovala mezi muži dvojice Jaroslav Lorenc a Jan Macek, v kategorii žen dvojka Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa.

19.10.2024 v 16:52

Sledujte playoff MČR dvojic 2024 zde.

10.10.2024 v 10:18

Otevřeny obsazovačky s potvrzením účasti pro postupující v jednotlivých kategoriích na MČR dvojic. Uzávěrka je 16.10. v 23.oo hod.

Galerie

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč září 2024

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka září 2024

Stulíková Dagmar
bez klubové příslušnosti
Stulíková Dagmar

Stulíková Dagmar

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190, září 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165, září 2024

Sopková Irena
bez klubové příslušnosti
Sopková Irena

Sopková Irena

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165, září 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/