Celostátní finále Silvernite SBL 2023/2024

Jubilejní X. ročník vyhrál Jadran ​

Vrcholem jubilejního X. ročníku Seniorské bowlingové ligy bylo tradičně celostátní finále, které proběhlo 5. května 2024 v pražském centru Xbowling na Proseku. Sešli se zde zástupci a postupující ze všech základních skupin v ČR.

Tito reprezentanti různých center ze všech koutů republiky, byli rozděleni do dvou základních skupin po šesti účastnících. V těchto skupinách, kdy se utkal každý s každým, čekalo na zainteresované pět zápasů a čtyři postupová místa. Byla to neskutečná podívaná, která byla výsledkově on-line prezentovaná na serverech bowlingovaliga.cz a zde na czechbowlingu.cz.

Pro všechny finalisty byl připraven od partnera SBL, firmy SILVERNITE, tradiční a milý dárek. ČBA zde představila a rozdávala bowlingovou ročenku 2023/24, která bude brzo k dispozici komukoli na většině bowlingových center v ČR.


Základní skupina A: nejlépe odehrál své zápasy ve skupině tým Black Riders. Paradoxně prohrál první zápas se Starci na chmelu 2:3, nakonec skončil každý z týmů na opačném místě tabulky, než dopadl zmiňovaný zápas. Black Riders postupoval s 16 body do pavouku play-off z prvního místa. Další tři postupující měli na svém kontě shodně 13 bodů a o pořadí a nasazení do pavouku play-off rozhodovalo celkové skóre. Na druhém místě skončila Lucerna, třetí Levit tým, čtvrtá ABB Vidlatá Seč. Na nepostupových pozicích se umístili pátí Gule boys, šestí Starci na chmelu. Tabulka a podrobný výsledkový servis z bowlingovaliga.cz >> ZDE, výsledkový zpravodaj naleznete v přílohách.

Základní skupina B: neskutečnou jízdu ve skupině předvedli domácí Lemuři, kteří prošli skupinou suverénně, bez porážky a vybojovali 22 bodů z 25-ti možných. Na druhém a třetím místě měli Jadran FM a BT Notaxo shodně 14 bodů, o pořadí rozhodovalo opět skóre. Posledním, čtvrtým postupujícím s 11 body, byl Radegast. Za kratší konec úspěšnosti tahali Bestarmy a Kulový blesk, kteří na postup do pavouka play-off nedosáhli. Tabulka a podrobný výsledkový servis z bowlingovaliga.cz >> ZDE, výsledkový zpravodaj naleznete v přílohách.


PLAY-OFF

Ve čtvrtfinále: tj. v prvním kole play-off, byly výsledky vzájemných duelů na první pohled jednoznačné. Black Riders smetli Radegast 4:1, Levit tým dostal od Jadranu dokonce „bůra. Lucerna vyprovodila Notaxo také 4:1. Obrovské překvapení nastalo v posledním duelu, kde favorizovaní Lemuři podlehli ABB Vidlatá Seč 1:4.

Semifinále: druhé kolo play-off svedlo proti sobě nabuzenou ABB Vidlatou Seč a Lucernu. Dech beroucí zápas nakonec skončil poměrně jasně 4:1 pro Lucernu. V druhém duelu Jadran porazil Black Riders také 4:1. Vítězové postupovali do finálového duelu, poražené čekal boj o třetí místo.

V duelu o bronzové medaile a třetí místo smetla ABB VIDLATÁ SEČ odevzdaný Black Riders 4:1.

Finále o titul Mistra České republiky v seniorských týmech svedl proti sobě loňského poraženého finalistu, plzeňský tým Lucerna a moravskoslezský Jadran FM, který loni skončil třetí. Z titulu MČR v desátém ročníku SBL se nakonec radoval JADRAN, který LUCERNU porazil 4:1.


ARCHIV a výsledky všech odehraných ročníků SBL naleznete >> zde.

Přílohy

Krátké zprávy

02.06.2024 v 21:09

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mixů stali stali Radek Schindler / Ivana Fojtíková.

02.06.2024 v 10:49

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii mužů stali stali Jan Lakomý / Antonín Ulička.

02.06.2024 v 10:47

Seniorskými Mistry ČR ve dvojicích pro rok 2024 se v kategorii žen stali Dagmar Stulíková / Anežka Lencová.

14.12.2023 v 08:51

11.12.2023 v 14:34

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/